Zonnebloem Hummus Noteo
Bereiding
20 minPorties
1Moeilijkheid
EenvoudigBenodigde ingrediënten:
- 1 blik (425 g) kikkererwten, uitgelekt en afgespoeld
- ⅓ kopje Noteo
- ¼ kopje citroensap
- 1 theelepel zout
- ¼ theelepel knoflookpoeder (2 teentjes knoflook)
- 1 eetlepel avocado-olie (optioneel)
- 1 theelepel vers gemalen peterselie, naar wens, voor garnering
Bereiding:
- 1 Pureer de kikkererwten, Noteo, citroensap, zout, knoflook en avocado-olie (optioneel) in een blender of keukenmachine tot een glad mengsel.
- 2 Zet het hummus in een serveerschaal en garneer naar wens met vers gemalen peterselie.
- 3 Serveer met in stukjes gesneden groenten.
- 4 Bewaar de overgebleven hummus tot een week in de koelkast.