Worteltaart
Bereiding
70 minPorties
12Moeilijkheid
EenvoudigBenodigde ingrediënten:
- ½ kopje (125 g) Noteo
- ¼ kopje (50 g) kokosolie, gesmolten
- ¾ kopje (180 g) amandelmelk
- 1 eetlepel citroensap
- ¾ kopje (240 g) ahornsiroop
- ¼ kopje + 2 eetlepels (60 g) kokosbloesemsuiker
- 1 theelepel vanille
- ¾ kopje (90 g) kokosmeel
- ¾ kopje (90 g) arrowroot zetmeel
- 1 theelepel baking soda
- ¼ theelepel zout
- 1 eetlepel kaneel
- 1 theelepel gember
- ½ theelepel nootmuskaat
- 1 kopje (100 g) geraspte wortelen
- ½ kopje (60 g) gemalen walnoten
Vegan Cream Cheese Frosting
- 200 g vegan roomkaas, verzacht
- ½ kopje (56 g) vegan boter, verzacht
- 1 theelepel vanille
- 4 kopjes (480 g) poedersuiker
- 2 eetlepels (15 g) arrowroot zetmeel
Bereiding:
- 1 Verwarm de oven voor op 180°C.
- 2 Meng citroensap en amandelmelk. Laat 5-10 minuten rusten.
- 3 Klop in een kom Noteo, kokosolie, amandelmelk + citroensap, ahornsiroop, kokosbloesemsuiker en vanille (zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn, zodat de kokosolie niet stolt).
- 4 Voeg het meel, het zetmeel, de baking soda, het zout en de specerijen toe. Klop tot alles goed gemengd is.
- 5 Voeg de geraspte wortelen en gemalen walnoten toe.
- 6 Verdeel het mengsel over twee 20 cm springvormen (bekleed met bakpapier of licht ingevet).
- 7 Bak 35-40 minuten op 180°C.
- 8 Laat de taarten 15 minuten in de vormen afkoelen en zet ze dan op een rooster om volledig af te koelen.
- 9 Voor de frosting, klop de boter en vegan roomkaas met een handmixer of standmixer tot licht en romig.
- 10 Voeg vanille, arrowroot en 1 kop poedersuiker toe.
- 11 Voeg de resterende poedersuiker één kopje tegelijk toe, klop na elke toevoeging totdat het frosting dik en romig is.
- 12 Koel tot het klaar is om te bevriezen.
- 13 Snijd de opstaande toppen van de taarten af wanneer ze volledig afgekoeld zijn.
- 14 Breng een laag van de cream cheese frosting aan tussen de twee taarten en meer bovenop. Garneer met gemalen walnoten. Snijd en geniet!