Spruitjes met Noteo
Bereiding
30 minPorties
4Moeilijkheid
EenvoudigBenodigde ingrediënten:
- ½ kg spruitjes, buitenste bladeren verwijderd
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 teentje knoflook, gemalen of geraspt
- 3 volle eetlepels Noteo Natural
- 3 eetlepels water
- 1 eetlepel ahornsiroop
- 1 eetlepel sriracha chilisaus
- 1 eetlepel limoensap (ongeveer ½ limoen)
Voor garnering
- Gedroogde cranberry's, zonnebloempitten
Bereiding:
- 1 Bak de spruitjes in olijfolie in een gietijzeren of sauteerpan op middelhoog vuur.
- 2 Overlaad de pan niet, zodat de spruitjes goudbruin kunnen worden.
- 3 Wanneer de spruitjes beginnen te verzachten, verlaag de hitte en voeg de knoflook toe. Roer goed totdat de knoflook is doorgekookt.
- 4 Haal de spruitjes van het vuur en doe ze in een grote kom.
- 5 Meng voor de marinade Noteo Natural, water, ahornsiroop, sriracha en limoensap in een kleine kom tot het glad is.
- 6 Giet de saus over de spruitjes en meng goed.
- 7 Garneer naar wens met gedroogde cranberry's en zonnebloempitten.