Geroosterde zoete aardappelen met Noteo Natural
Bereiding
40 minPorties
1Moeilijkheid
EenvoudigBenodigde ingrediënten:
- 3 middelgrote zoete aardappelen, in frietjes gesneden
- 2 eetlepels plantaardige olie
- Himalayazout, naar smaak
- Verse dille, voor garnering
Voor de saus
- 6 eetlepels Noteo Natural
- 3 ½ eetlepels tomatenpuree
- 2 eetlepels ahornsiroop
- ¾ theelepel knoflookpoeder
- 3 eetlepels appelazijn
- 3 eetlepels melasse (optioneel, maar aanbevolen)
- 1 theelepel paprikapoeder
- Himalayazout, naar smaak
- 1 snufje chilipoeder
- ½ kopje water (meer of minder naar wens voor de gewenste consistentie)
Bereiding:
- 1 Verwarm de oven voor op 220°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- 2 Meng de zoete aardappelstukjes in een kom met de plantaardige olie en breng op smaak met zout.
- 3 Verspreid de stukjes gelijkmatig over de bakplaat.
- 4 Bak ze 30-35 minuten, draai ze eenmaal om, totdat de aardappelen goudbruin zijn.
- 5 Maak de saus door alle ingrediënten in een blender of keukenmachine te doen en te pureren tot een gladde mix. Voeg water toe om de saus zo nodig dunner te maken.
- 6 Leg de zoete aardappelstukken op een bord, giet de Noteo-saus eroverheen en garneer met vers gehakte dille.