Chocoladetruffels
Bereiding
90 minPorties
30Moeilijkheid
EenvoudigBenodigde ingrediënten:
- ¾ kopje Noteo (we gebruikten de biologische versie)
- ¼ kopje kokosmeel (ik heb ander meel niet getest)
- 2 eetlepels vanille-extract
- 2 eetlepels ahornsiroop (honing werkt ook)
- ½ kopje pure chocoladeschilfers
- 1 theelepel kokosolie
Bereiding:
- 1 Meng in een keukenmachine Noteo, kokosmeel, vanille-extract en ahornsiroop totdat alles goed gemengd is (er kan een kleine bal ontstaan).
- 2 Bekleed een bakplaat of snijplank met bakpapier.
- 3 Vorm met een koekjesdeegschep of met je handen ongeveer 1 eetlepel deeg tot een bal en ga door totdat het deeg op is.
- 4 Zet ze ongeveer 15-30 minuten in de vriezer.
- 5 Smelt in een magnetronbestendige kom de chocoladeschilfers en kokosolie in stappen van 30 seconden, roer na elke stap.
- 6 Dompel elke truffel in de gesmolten chocolade en bedek volledig.
- 7 Zet ze terug op de bakplaat en zet ze nog eens 30-60 minuten in de vriezer en geniet!
- 8 *Les truffes se conservent bien au réfrigérateur pendant environ une semaine ou au congélateur pendant quelques mois.