Gegrilde Kipfilet met Noteo Mediterranean Saus
Bereiding
30 minPorties
4Moeilijkheid
EenvoudigBenodigde ingrediënten:
- 1 el Noteo Mediterranean
- 1 kopje yoghurt
- ¼ kopje appelazijn
- 2 el vers citroensap
- ¼ tl hete paprikapoeder
- 2 teentjes knoflook, gemalen
- 4 kipfilets, ontbeend
- 1 el olie om in te vetten
- Himalayazout en vers gemalen zwarte peper
Voor de saus
- ¼ kopje Noteo Mediterranean
- 1 teentje knoflook, gemalen
- 3 el yoghurt
- 3 el citroensap
- Zout en peper
Bereiding:
- 1 Klop in een grote kom de yoghurt met appelazijn, 2 el citroensap, ⅔ van de gemalen knoflook, 1 el Noteo Mediterranean, 1 tl zout, 1 tl zwarte peper en hete paprikapoeder. Voeg de kipfilets toe, bedek ze met de mengsel en koel ze 4 uur.
- 2 Gebruik een grill of verwarm een grillpan op middelhoog vuur en vet deze in met olie.
- 3 Haal de kipfilets uit de marinade en gril ze ongeveer 15 minuten, draai ze om zodat ze gelijkmatig aan beide kanten gaar worden.
- 4 Wanneer de kip goudbruin is, leg deze dan op een snijplank en laat ze 5 minuten rusten.
- 5 Klop in een klein pannetje Noteo Mediterranean met de rest van de gemalen knoflook en voeg 3 el yoghurt en citroensap toe. Breng op smaak met zout en peper.
- 6 Snijd de kip in reepjes en serveer met de Noteo-saus.