Gegrilde Kippendijen met Saus
Bereiding
40 minPorties
4Moeilijkheid
EenvoudigBenodigde ingrediënten:
- Tot 2 kg kippendijen zonder bot en huid
- ½ kopje vers geperst sinaasappelsap
- 2 limoenen, geperst, schillen verwijderd
- 3 el olijfolie
- 2 el knoflookgranulaat
- 2 el ancho chili poeder
- Zeezout
- Verse koriander voor garnering
Noteo Saus
- ½ kopje Noteo
- ½ kopje kokosmelk
- ½ kopje kippenbouillon
- ⅓ kopje barbecuesaus
- ¼ tl vissaus
- ½ tl gemalen gember
- gember
Bereiding:
- 1 Voeg alle ingrediënten, behalve het zeezout en koriander, toe in een grote plastic zak of container en meng goed.
- 2 Zet het in de koelkast en marineer het een nacht.
- 3 Als je klaar bent om te grillen, haal je de kippendijen uit de marinade en breng ze op smaak met zeezout. Grill tot ze gaar zijn.
- 4 Snijd de dijen doormidden en leg ze op een bord. Garneer met verse koriander. Serveer met een tandenstoker en de Noteo-saus.
- 5 Noteo Saus: Voeg alle ingrediënten toe in een klein pannetje en klop tot een gladde saus. Laat het sudderen totdat het dikker wordt, ongeveer 10 minuten.
- 6 Tip: Snijd de rauwe dijen in hapklare stukjes en rijg ze aan spiesen voordat je ze grilt (zet houten spiesen een tijdje in water als je deze gebruikt).